Topp 5 tips for bryllupsplanlegging

Å planlegge eget bryllup skal være gøy, fint, romantisk og fylt med glede og forventning. Det skal ikke være stress, dårlig nattesøvn eller tanker om å droppe hele greia.  Her er mine topp 5 tips for planlegging av bryllup så den kommende tiden blir lystbetont og full av gode minner. Du vil også få en gratis nedlastbar fil som kan hjelpe dere å sette rammene, og komme i gang. 

TIPS #1 - START PLANLEGGINGEN TIDLIG

Vi forlovet oss i januar, og vurderte en stund bryllup påfølgende sommer. Bare noen måneder senere. Vi kunne fått det til rent praktisk, men det ville blitt en hektisk opprulling. I tillegg var sjansen stor for at noen av gjestene ville ha planer på "vår dato". Vi bestemte oss derfor for å vente halvannet år, og gifte oss sommeren året etter. ​

At vi hadde tålmodighet til å vente er jeg veldig glad for i ettertid. Det drøye året med planlegging, bryllupsprat, forlovere, foreldre og forventning var utrolig hyggelig, og vi sitter igjen med mange gode minner  fra tiden før selve dagen. Halvannet år i bryllupsboblen var helt fantastisk. 

Det er ikke bare for hyggens del jeg vil anbefale å starte tidlig. De beste og mest populære lokasjonene er fullbooket minst et år i forveien. Dere vil ha muligheten til å selv bestemme ulike deadlines og datoer, som når "save the date" skal sendes ut, når invitasjoner skal ut og når program, meny og andre trykksaker må i bestilling. Dere vil ha god tid til å vurdere programmet for dagen, meny, dekor osv osv. (Ikke minst kan det ta lang tid med kjole! Opp til et år).

Å starte bryllupsplanleggingen tidlig vil med andre ord si at planleggingen kan foregå med hvilepuls. Så lenge dere setter opp en plan, vet hva som må ordnes, innen når det bør være krysset av listen - og, at dere faktisk følger planen.

Hjelp følger lenger ned.

TIPS #2 - SETT OPP BUDSJETT

Her er det to veier til mål; 

1. Start med hva dere har tenkt å bruke på bryllupet, og utarbeid budsjettet basert på den summen.

2. Sett opp et budsjett og se hva totalsummen blir. Er det en prislapp dere synes er ok, kjør på! Er totalen for høy eller for lav - justér budsjettet. Legg til eller trekk fra. 

Husk at de fleste priser må baseres på faktiske tilbud fra ulike leverandører. Servering, drikke, lokaler, eventuelle ting som må leies, dekor og blomster, trykksaker, kirke, klær og sko til begge (og kanskje til blomsterpiker og brudesvenner), eventuell transport av gjester fra vielse til lokasjon, fotograf osv osv osv. 

TIPS #3 - BRUK GOD TID PÅ PROGRAMMET

Jeg synes ofte programmet er den morsomste delen av planleggingen. Med programmet kan jeg være regissør, og tenke meg igjennom mange nyanser og varianter av gjestenes opplevelse, og den følelsen jeg vil de skal sitte igjen med. 

Mange ønsker å følge et nokså tradisjonelt bryllupsprogram. Det er helt ok. I det tradisjonelle kan man også legge inn morsomme, fine, uventede eller utradisjonelle elementer. Hvis man vil. 

Om dere vil ha et utradisjonelt program, mikse tradisjoner fra ulike land eller familier, eller gjøre deres helt egen vri på ting; det er helt fint! Det er deres dag, den skal reflektere dere, det er dere som bestemmer. 

Uansett programvariant, ta dere bare god tid til å tenke igjennom dagen. Hvordan den ene delen flyter inn i den andre, hvor lang tid ting tar, hvor det kan oppstå x, y eller z, og hvordan programmet, håndteringen og logistikken rundt det hele vil oppleves for gjestene.

TIPS #4 - TENK PÅ GJESTENE

Det er ikke bare din og din kommende partners dag. Det er i aller høysete grad også gjestenes dag.

Gjestene har investert tid og penger i å være med og dele dagen med dere. De gleder seg over dagen sammen med dere. De fortjener å bli godt ivaretatt. At deres opplevelse av dagen er gjennomtenkt. At de ikke må vente for lenge, gå for lenge uten mat eller drikke, at reisevei til og fra er noenlunde ok, kanskje ivaretatt med organisert transport, at de har fått god informasjon om alle mulige forhold i forkant osv osv. 

TIPS #5 - DELEGER, DELEGER, DELEGER

Jeg sier det en gang til; DELEGER.

Både i forkant, og ikke minst på selve dagen. Ikke tenk at dere skal gjøre en hel masse, om noe, selv. Ting tar mye lenger tid enn dere tror. Det siste dere vil er å komme heseblesende inn til vielse, og nesten sovne av utmattelse underveis.

Sett bort så mye dere kan, gjerne alt. Sørg også for at andre enn dere selv har kontroll på kjøreplanen for selve dagen. Jeg tror kanskje dette er min viktigste og mest hjertefølte anbefaling. Sørg for å ha delegert bort alt, så dere kan være opplagte og tilstede på dagen deres. Dagen, eller helgen, går så innmari fort. Det er over før du vet ordet av det.

Et lite ekstratips fra meg er å gi telefonen din til en du vet tar gode bilder. Selv om du har både film & foto, få MASSE bilder og filmsnutter på din egen mobil. Samle inn fra gjester i etterkant. For selv om de profesjonelle bildene er fantastiske, så fanger de ikke de små øyeblikkene underveis.

Nå har du noen gode tips å ta med deg inn i planleggingen. For å gjøre det enda enklere har jeg laget en budsjett-mal og en sjekkliste du kan laste ned og bruke så mye du vil. 

Last ned “BRYLLUPSPLANLEGGEREN” med budsjett-mal og sjekkliste

Forrige
Forrige

Thanksgiving

Neste
Neste

Kunsten å ha gjester - kan det læres?